ichael John Gambon

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek

ichael John Gambon

Mesaj tarafından HarryPotter Bir C.tesi Ara. 01, 2007 8:22 am

ichael John Gambon



Canlandırdığı Karakter: Albus Dumbledore



Doğum Tarihi: 19 Ekim 1940


Doğum Yılı: Dublin / İrlanda


Biyografi:


Michael Gambon çalışmaya bir mühendis olarak çalışmaya başlamasına rağmen 21 yaşında aktör olmak istediğine karar vererek oyunculuk kariyerine Dublin'deki Edwards/MacLiammoir Gate Tiyatrosu'nda başladı. Günler geçtikçe oyunculuk kariyerinde ilerleyen Gambon, ‘A Chorus of Disapproval’daki rolüyle‘Olivier Ödülü’nü, ‘The Life of Galileo’ ve ‘Volpone’la da En İyi Erkek Oyuncu dalında ‘Evening Standard Ödülü’nü kazanmıştır.


Michael Gambon yalnızca Harry Potter ve Azkaban Tutsağı ile Harry Potter ve Ateş Kadehi filmlerinde de Albus Dumbledore’u canlandırmıştır.



Filmografi:



• Elizabeth Rex (2004)

• Life Aquatic, The (2004)

• Being Julia (2004)

• Layer Cake (2004)

• Harry Potter and the Prisoner of Azkaban (2004)

• Angels in America (2003) (mini) TV Dizi

• Sylvia (2003)

• Open Range (2003)

• Actors, The (2003)

• Lost Prince, The (2003) (TV)

• Standing Room Only (2002)

• Path to War (2002) (TV)

• Ali G Indahouse (2002)

• Charlotte Gray (2001)

• Gosford Park (2001)

• Christmas Carol: The Movie (2001) (seslendirme)

• High Heels and Low Lifes (2001)

• Perfect Strangers (2001) (TV)

• 100 Greatest TV Characters, The (2001) (TV)

• Endgame (2000) (TV)

• Longitude (2000) (TV)

• Dead On Time (1999)

• "Wives and Daughters" (1999) (mini) TV Dizisi

• Sleepy Hollow (1999)

• Insider, The (1999)

• Château des singes, Le (1999) (seslendirme: İngilice versiyon)

• Last September, The (1999)

• Plunkett & Macleane (1999)

• Dancing at Lughnasa (1998)

• Gambler, The (1997)

• Wings of the Dove, The (1997)

• Midnight in St. Petersburg (1997)

• Bullet to Beijing (1997) (TV)

• Willows in Winter, The (1996) (TV) (seslendirme)

• Samson and Delilah (1996) (TV)

• Mary Reilly (1996)

• Innocent Sleep, The (1996)

• Wind in the Willows, The (1995) (TV) (seslendirme)

• Nothing Personal (1995)

• Two Deaths (1995)

• Faith (1994) (TV)

• Squanto: A Warrior's Tale (1994)

• Man of No Importance, A (1994)

• Browning Version, The (1994)

• Clean Slate (1994)

• Toys (1992)

• "Inspector Maigret" (1991) TV Dizi

• Mobsters (1991)

• Evil Empire, The (1991)

• "Storyteller: Greek Myths, The" (1990) (mini) TV Dizi

• Heat of the Day, The (1989) (TV)

• Monster Maker (1989) (TV) (voice)

• Cook the Thief His Wife & Her Lover, The (1989)

• Rachel Papers, The (1989)

• Missing Link (1988) (seslendirme)

• Paris by Night (1988)

• Ghosts (1986) (TV)

• "Oscar" (1986) TV Dizi

• "Singing Detective, The" (1986) (mini) TV Dizi

• Absurd Person Singular (1985) (TV)

• Turtle Diary (1985)

• Tropical Moon Over Dorking (1985) (TV)

• Chalk and Cheese (1979) TV Dizi

• "Other One, The" (1977) TV Series

• Forbidden Passion: Oscar Wilde (1976)

• Tiptoe Through the Tulips (1976)

• In the Labyrinth (1976)

• Beast Must Die, The (1974)

• Catholics (1973)

• "Challengers, The" (1972) Dizi

• Nothing But the Night (1972)

• Cows (1972) (TV)

• Eyeless in Gaza (1971)

• Midsummer Night's Dream, A (1971)

• Borderers, The (1969) TV Dizi

• Othello (1965)

_________________
avatar
HarryPotter
Admin
Admin

Erkek
Mesaj Sayısı : 649
Yaş : 22
Kayıt tarihi : 04/09/07

Özelliklerim
Ruh Halim: Süper Süper
Forum Katılım %si:
1000/1000  (1000/1000)

Kullanıcı profilini gör http://hptr.realbb.net

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön


 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz